Untitled
12 feb 2012
week 10: 2 t/m 8 februari

Op 02 februari was de eerste les van de cursus babymassage. Eerst was er een kennismaking met Agnes, die de cursus geeft, en de andere 4 moeders met hun kinderen (Lieke en Julian, Anne en Laura, Diebertje met Abel en Hetty met Jurre). Daarna hebben we in deze eerste les geleerd hoe we buik, borst, armen en handen moeten masseren. Ook is behandeld hoe we onze kleintjes het beste kunnen optillen en dragen. Bas was wat onrustig en heeft af en toe gehuild. Agnes gaf aan dat masseren veel prikkels meebrengt voor de baby, en dat hij daaraan moet wennen voordat hij zich er helemaal aan kan overgeven.
De onderhandelingen voor ons nieuwe huis aan de Frans Babylonstraat zijn op 03 februari rondgekomen! We krijgen op 15 juni de sleutel, dus het einde van al het traplopen is in zicht. We kijken er ontzettend naar uit. Wat fijn dat we straks meer ruimte en een tuin hebben! We hebben, samen met tante Maartje en Eline bij opa en oma Van Aerle geluncht.
Lieke, Julian en Iman zijn op 04 februari bij ons op bezoek geweest. Het was gezellig; leuk om ook de vader van Julian te leren kennen.
Op 05 februari zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest.
Op 07 februari was de tweede bijeenkomst van “baby in beeld”, waar het deze keer ging over huilen en troosten, borst- en flesvoeding en draagtechnieken. Na de bijeenkomst is Bas weer gewogen. Hij woog 5.145 gram.
Dorine, die bij mij op zwangerschapszwemmen en zwangerschapsgym gezeten heeft, is op 08 februari met haar zoontje Mats bij ons op bezoek geweest. Leuk om haar en haar zoontje te zien, die maar liefst 5.480 gram woog bij de geboorte!
Deze week heb ik Bas 2 x thuis gemasseerd. Ik kan thuis alleen in de woonkamer masseren, omdat het op de andere kamers niet warm genoeg is. Bas was de eerste keer onrustig, omdat hij werd afgeleid door papa ;) en de televisie. De tweede keer waren Bas en ik alleen en stond de televisie niet aan; toen vond Bas het wel fijn om gemasseerd te worden.
Deze week zijn de nachtvoedingen me een beetje op aan het breken. Ook neem ik niet altijd genoeg tijd voor mezelf om te eten en te drinken, waardoor ik vaak erg moe en duizelig was.
Bas kan steeds beter met zijn mondje zijn handjes vinden en is daar vaak druk mee bezig. Zijn duimpjes kan hij nog niet echt vinden. Soms heeft hij een duimpje in zijn mond, soms een wijsvinger, maar meestal zuigt hij op zijn knuistje. Ook is Bas steeds vaker aan het lachen; erg schattig om hem zo te zien!








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Tante Maartje schreef
15 feb 2012
 
Wat ben je toch een knapperd!!!!
 
 
Kim schreef
13 feb 2012
 
Hé wat lees ik nou! Jullie hebben een nieuw huis. Van harte, echt heel fijn. Nog even "afzien" tot half juni. Als je trouwens gaat wandelen kan bas ook in de draagzak mee toch? Dan hoef je niet zo te sjouwen en ik weet zeker dat hij dat heerlijk vindt. Ik snap dat de nachtvoedingen aan het opbreken zijn! Wanneer krijgt hij nog eten 'snachts. Anders eens proberen om een voeding te laten vallen?
Leuk om jullie belevenissen te volgen zo.
Groetjes!
 
 
Google Analytics Alternative